2016. február 29., hétfő

Februári túrák

Tegnap délelőtt egyeztettem Krisztiánnal és a választásunk a Gógány-érre esett. Elindultunk a szokásos útvonalunk, de egy állatot sem láttunk csak egy csomó seregélyt, rajtuk kívül semmit. Tanakodtunk merre menjünk tovább és a közelben lévő Rákóczi-tó felé vettünk az irányt. Miután elindultunk négy őzbak jött felénk, majd vissza fordultak...valószínűleg megláttak minket. A tó környékén sem találkoztunk vadakkal. A tóhoz nem tudtunk bemenni nagy, sűrű növényzet veszi körül, de azért beázott a csizmám.. kisebb-nagyobb belvíz tócsák vannak a réten. Tovább sétáltunk a szántóföldek felé és végre megláttunk egy őzcsapatot aminek nagyon örültünk. Aztán jött még több is, és összeálltak egy nagy csapatba. Körülbelül 30-an lehettek. Tavaly februárban láttam ehhez hasonló nagy csapatot, csak azok még többen voltak. ( A  tavalyi képen 45-öt számoltan, de akár lehettek többen is). Ismerős volt már ez a látvány, de ezt nem lehet megunni.

A csapat balszélső tagjai érdeklődően figyeltek felénk, sejtették, hogy valaki van a közelükben...
Majd egy részük szépen lassan megindult..A csapat másik része nem ijedt meg és volt amelyik lefeküdt... De végül ők is tovább álltak...


Werk fotó Krisztiánról

Az első két órában csak gyalogoltunk és beszélgettünk, kb. 6 km után találkoztunk össze az első rudlival. Majd körülöttünk nem messze több őzcsapat is mozgott. Egy újabb őzparadicsomra találtunk rá. A tegnapi cserkelés is végül jól sikerült..


Februárban még két hétvégén voltunk cserkelni Krisztiánnal, de nem volt olyan eredményes, mint a tegnapi. A leghosszabb túránk 12 km volt egy nap alatt. Azért, persze készült néhány kép, csak jóval kevesebb a tegnapinál. Jártunk a Nagyerdőben, a Gógányon és a Kőrös-ér környékén. Láttunk egy réti sas párt (csak utólag jött rá Krisztián), őzeket, dámokat. Úgyhogy azt gondoltam most egy bejegyzésemben teszem fel a februári képeket. 
És akkor a hónap korábbi képe:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése